DOSTOJEVSKIJ BRATI KARAMAZOVI PDF

Author: Fiodor Michajlovič Dostojevskij The novels such as, in particular, The Brothers Karamazov, Crime and Punishment and Bessy are among the most. Zato ga je mogoče brati kot svojevrstno nadaljevanje Mr Gwyna ali pa kot samostojno delo. Prevod: Janko .. Fjodor Mihajlovič Dostojevski. Roman Bratje Karamazovi () je zadnje delo Fjodora Mihajloviča Dostojevskega. V napeti. Eidelman, D. D.: Crime and Punishment and The Brothers Karamazov–Fëdor. Dostoevskii. . In: Dutch. Contributions to the Eleventh International Congress of Slavists, Bratislava, . oeuvres littéraires (l’exemple de Dostojevski). (Ph.D.

Author: Nelrajas Braktilar
Country: Belize
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 9 July 2012
Pages: 264
PDF File Size: 16.84 Mb
ePub File Size: 7.27 Mb
ISBN: 312-5-60414-219-8
Downloads: 48102
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fektilar

Kaj bo, ko umrem? Kaj je to sla? Ali lahko ubijemo hudobnega soseda? Ati, kaj je Bog?

Mami, a bom naslednje leto stara sto let? Vrhunec te resnobne zbirke je zgodba Baba. Po dolgotrajni in nevarni poti prispe v begunski tabor sam in slep.

Zgodbe, ki jih pripovedujejo mrtvi. Zgodba, ki jo pripoveduje Srebrenica. Tega morda ne bo nikdar pozabil. Dva ostrostrelca, pripadnika dveh nasprotnih vojsk, dveh nasprotnih ideologij, dveh nasprotnih religij … Ona in on.

  CARLOS CASTAEDA VIAJE A IXTLAN PDF

Prva ga je imela na muhi, ampak — zakaj ga ni ubila? Celotna zgodba, ki jo prvoosebni pripovedovalec pripoveduje njej, ki jo ima na muhi, njej, ki ga ima na muhi, se odvije v enem samem trenutku.

Posebej ga odlikuje bogat, razplasten in inovativen jezik.

Drugi raziskuje izginotje prvega. Avtorica konfrontira dve prelomni obdobji sovjetske oz.

Prevodno leposlovje Cankarjeve založbe

Novela je prejela Nordic Council Literature prize in je prevedena v 31 jezikov. O avtorju Ernstu Haffnerju je zelo malo znanega. Vemo, da je bil novinar in socialni delavec, po pozivu v Goebbelsovo kulturno zbornico pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Vztraja dlje, kot si je kdaj mislil, da bo zmogel. Ira Kolbezen in Kristina Koritnik. Ginster Siegfried Kracauer V romanu Ginster iz leta je izredno prefinjeno prepletena Kracauerjeva biografija s fikcijo. Izbor, prevod in spremna beseda: Stran za stranjo gradi karakterni prostor dveh izjemnih, duhovitih likov, ki se sredi romana v glavni vlogi zamenjata.

Balade in romance Ignacy Karpowicz. Sveta knjiga volkodlaka Viktor Pelevin. Roman je izpoved, zahvala in obenem poslovilno pismo, napisano dvajset let po potovanju.

  ACV HEMORRAGICO INTRAPARENQUIMATOSO PDF

Canterburyjske povesti Geoffrey Chaucer Geoffrey Chaucer ? Houellebecqa najdejo mrtvega in razkosanega Med begom se skriva pri sumljivi verski sekti in zaljubi v njenega voditelja. Vsakih sedem valov Daniel Glattauer. Dolgo, strastno elektronsko dopisovanje Emmi in Lea, ki se poznata le prek spleta, se nekega vecera na mah konca.

Zdaj se Leo po skoraj letu vrne iz Bostona. Pricakajo ga Emmijina sporocila. Proti severnemu vetru Daniel Glattauer. Tvoj obraz jutri 1: Tvoj obraz jutri 2: Ples in sen Javier Marias.

Tvoj obraz jutri 3: Strup in senca in zbogom Javier Marias.

The Gentle Creature

Ja, dobesedno slinilo se je. Zagovor Johanna Gutenberga Blake Morrison. Nutella dream Agustin Fernandez Mallo.

Drugo mesto Michal Ajvaz. English MK v Sloveniji. Ob uveljavljenih zbirkah Sto romanov, Nobelovci, XX. Slovenska 29 Ljubljana E-naslov: