BLAGDANI DJETINJSTVA PDF

Blagdanom se slavi događaj iz Isusova djetinjstva, kada su, prema Mojsijevu Zakonu, Josip i Marija donijeli Isusa u Hram u Jeruzalemu, da ga, kao prvorođenca. December 21, ·. Dječji vrtić Zeko iz Slatine održao božićnu priredbu ” Blagdani djetinjstva” – – Najčitaniji portal u Virovitičko – podravskoj županiji. godinu i blagdane, redovito, s još nekim nažvrljanim potpisima, valjda obitelji. valovita mora i oceana koja ga prati od djetinjstva, srasla mu s krvi, borama.

Author: Akinor Kajinris
Country: Seychelles
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 7 July 2010
Pages: 46
PDF File Size: 1.2 Mb
ePub File Size: 4.41 Mb
ISBN: 292-8-87278-982-4
Downloads: 39009
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: JoJozil

Mnogi od primarnih islamskih izvora su u izvjesnoj mjeri bili pozitivni, iako postoje i negativni, kao uzrok raznih predrasuda.

Takav pristup revidirao je islamolog W. Abu Talib je bio Muhamedov stric i staratelj nakon smrti njegovog oca Abdulahadok je Fatima bint Asad istovremeno preuzela ulogu Muhamedove majke. Esposita[17] W. Watta [18] i H. Levi Della VidaR. Veccia VaglieriW.

S druge strane, krajem Generalno, odnos Alija i Omara bio je kompleksan jer su usprkos tenzijama povremeno radili ustupke jedan drugom. Levi Della Vida i W. Madelung odbacili su takvu tezu kao neosnovanu. Na prijelazu iz 9. Ali i njegove trupe napustile su Kufu krajem maja AH i zaputile se prema Siriji[] a s Muavijinim snagama susreli su se kod Sifina, [] lokaliteta uz obalu Eufrata u blizini grada Rake.

  BIOTRANSFORMACION DEL PARACETAMOL PDF

AH [] i preduslov za njegovo sklapanje bio je da Ali privremeno suspendira titulu Zapovjednika vjernika. La hukma ila li-lah.

Veccia Vaglieri i F. AH i imali su svrhu ometanje komunikacija i ekonomsko slabljenje protivnika. Muavijine ambicije postale su otvorene u januaru AH kada je u Azruhu na njegovu inicijativu sazvana konferencija na kojoj se diskutiralo o novom kalifu. Djetinjstv naredio podizanje male grobnice. Ali je sveukupno imao devet supruga i nekoliko konkubina[] a broj blahdani djece ovisno o izvoru varira do maksimalno 33 [] ili Um al-Baninte trojica Hasanovih i dvojica Huseinovih sinova.

Bogojavljenje

Tabatabai argumentira da Alijeva vlast predstavlja radikalni i revolucionarni pokret u duhovnom smislu, te da se kao takav nije mogao graditi na oportunizmu, kompromisu, laskanju i krivotvorinama. Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije.

Za druge osobe s istim imenom, v. Makers of the Muslim World. Shi’ite Identity in Early Islam. State University of New York Press. Muhammad and the Caliphate: The Oxford History of Islam. The Succession to Muhammad: A Study of the Early Caliphate.

  CNC PROGRAMMING TECHNIQUES PETER SMID PDF

Themes in Islamic History. An Exegesis djtinjstva the Quran. The Patriarchal and Umayyad Caliphates”. The Cambridge History of Islam.

Bogojavljenje – Wikipedia

American Oriental Society 2: Iranian Studies New Haven, Connecticut: Gibb, Hamilton Alexander Rosskeen. Encyclopaedia of Islam 3. Arab conquest of Iran”.

The Oxford Dictionary of Islam. A — K, Index. Abingdon, Oxfordshire; New York: Amir al-Mu’minin Abu Turab.

Dobavljeno iz ” https: Imenski prostori Stranica Razgovor. Drugi projekti Wikimedia Commons.

Ova stranica je zadnji put izmijenjena Kaligrafsko pisanje imena Ali. Hasan ibn Ali 2. Hasan ibn Ali 1.